< Uw Stad Werkt

Gratis en lokaal vacatureplatform

Opdracht

Een landelijk platform, lokaal ingestoken

Steeds meer mensen willen dichterbij werken. Minder in de file staan en eerder thuis bij de kinderen. Desalniettemin hebben lokale bedrijven moeite met geschikt personeel vinden. Uw Stad Werkt heeft als doel lokale inwoners en bedrijven (detaillisten, horeca, industrie, zorg, et cetera) in verbinding te brengen.

Men wilde dan ook een platform per stad, dat tot de verbeelding sprak middels een laagdrempelige look en feel. Met een doelgroep van 15 tot 67 jarigen vormde gebruiksvriendelijkheid een van de belangrijkste eisen aan het platform.

Strategie

Stad voor stad

Om de kracht van de lokale bedrijven en inwoners maximaal te benutten, is er gekozen voor een platform per stad, beginnend met Montfoort Werkt. De lokale platformen bieden de kans in te spelen op wat er in de omgeving speelt, zoals lokale succesverhalen en interviews met bedrijven in de buurt.

Vanaf de start is er rekening gehouden dat het platform gestaag zou gaan uitbreiden en dat het manageable moest blijven voor zijn beheerders. Waar Montfoort een populatie had van circa 14.000 inwoners en een overzichtelijk bedrijvenbestand, sloot nog geen jaar later een stad aan als Gouda, met een populatie van ruim 60.000 inwoners en een zeer divers bedrijvenstand.

Techniek

Voor álle werkzoekenden

Waar Uw Stad Werkt oorspronkelijk begon met alleen vacatures, werd de vraag naar onder andere stageplaatsen en vrijwilligerswerk ook snel duidelijk.

Daarnaast zet Uw Stad Werkt zich ook in om de mensen die moeilijker een baan kunnen vinden, bijvoorbeeld door een immigratieachtergrond, te helpen. Door middel van 'Snel Solliciteren' kunnen werkzoekenden anoniem solliciteren, waarbij door enkele vragen te stellen juist naar het type persoon wordt gekeken.

Oudewater Werkt zorgt ervoor dat lokale ondernemers en inwoners elkaar makkelijker kunnen vinden

Kaneshka Burhan, Rabobank Lopikerwaard
Resultaat

Van 1 naar 10 steden binnen 5 jaar.

Het platform is inmiddels actief in meerdere steden en zal qua groei, naar verwachting, verdubbelen in de aankomende 2 tot 3 jaren. Aan ons de taak om op het gebied van techniek door te blijven ontwikkelen, en tijdig te anticiperen op mogelijke uitdagingen op of rondom de techniek van dit platform.

Word ook merkwijzer

Ontvang kosteloos onze merkwijzer en ontdek welke merkpersoonlijkheid het beste past bij uw bedrijf.

Nu gratis aanvragen