keyboard_backspace Terug naar het overzicht

De infectiepreventie app voor de zorg


DE UITDAGING

Hoe zetten we de handhygiëne voorop?

Hands in Control, een webapplicatie die het monitoren van handhygiëne makkelijker en efficiënter maakt, is ontstaan in samenwerking met het Erasmus MC. Zij zochten een efficiëntere manier om handhygiëne te monitoren, aangezien er voorheen gebruik werd gemaakt van papieren lijsten. We hebben dit proces samen gedigitaliseerd.

In gebruik bij ruim 15% van Nederlandse ziekenhuizen

Het Erasmus MC heeft de app al een aantal jaar in gebruik, en heeft ons gevraagd de app bij andere ziekenhuizen onder de aandacht te brengen. Elk ziekenhuis heeft namelijk als doel om de ziekenhuisinfecties te verminderen, en de toepassing van een goede handhygiëne voorkomt verspreiding van infecties.

Het aantal aangesloten ziekenhuizen blijft toenemen, naar verwachting zullen binnen nu en twee jaren meer dan 50% van alle Nederlandse ziekenhuizen de applicatie gebruiken. Onder de reeds aangesloten ziekenhuizen bevinden zich het Ikazia Ziekenhuis, Diakonessenhuis en het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis. Want, ook bij deze en andere zorginstellingen blijkt er behoefte te zijn om de handhygiëne efficiënter te monitoren.

format_quote

De HIC applicatie zorgt ervoor dat we, op afdelingsniveau, snel en efficiënt kunnen informeren, observeren, registreren en terugrapporteren.


M. Waltmans-den Breejen, infectiepreventiedeskundige bij het Erasmus MC

Voortdurend door ontwikkelen

Hands in Control blijft in gesprek met zorginstellingen om op de hoogte te blijven van de wensen en ontwikkelingen op het gebied van infectiepreventie. Door het continu verbeteren en implementeren van nieuwe modules, waaronder dienstkleding (persoonlijke hygiëne) en het naleven van de isolatie, kunnen we een steeds completere infectiepreventie app realiseren.

Ook voor alle zorgprofessionals

Daarnaast wordt de app, naast Nederlandse ziekenhuizen, nu ook uitgerold naar zorginstellingen waar handhygiëne een rol speelt. Denk aan medisch centra en zorggroepen.

Ondanks alle doorontwikkelingen blijft de gebruiksvriendelijk voor zorgmedewerkers het belangrijkste focuspunt. De app dient in het gebruik laagdrempelig te zijn, zodat zorgmedewerkers de app op de werkvloer tussen diverse werkzaamheden in kunnen gebruiken. 

Meer weten over onze applicatie voor de zorg?

Be Remarkable, het zusterbedrijf van Hands in Control, ontzorgt uw bedrijf of organisatie volledig online. Ons team van 15 specialisten zoekt continue naar nieuwe kansen en mogelijkheden. Op basis daarvan adviseren en informeren wij u over het bereiken van de doelstellingen van uw bedrijf.

Contact opnemen